Planerar ni att göra om er bostad? Ska ni bygga ut eller kanske göra om planeringen? Har ni hittat er drömtomt och behöver hjälp med att rita ert nya hus? Då kan lösningen vara att hyra arkitekt i Göteborg. Med en arkitekt får du spännande lösningar och idéer till er bostad som ni själva kanske aldrig skulle ha kommit på. En arkitekt kan även ge goda råd i fråga om olika material och kan se möjligheter till besparing i ert bygge.

Arbeta tillsammans med en arkitekt

En arkitekt kommer att visa er olika sorters lösningar, bolla idéer och ta fram skisser för att visualisera slutresultatet. När ni väl har bestämt er för hur ni vill ha ert boende kommer arkitekten att ta fram riktiga ritningar åt er som ni kan använda till hantverkare, bygglov mm. Oftast krävs det bygglov vid förändringar av er bostad. Kontakta kommunen i ett tidigt skede så ni vet vad som krävs för just er.

Eftersom det finns ett gott utbud av arkitekter gäller det att hitta just den arkitekten som passar er. Be gärna att få se referenser så ni kan avgöra om arkitekten kommer kunna möta era behov. Kolla gärna så att arkitekten som ni har valt har en konsultansvarsförsäkring. Den försäkringen innebär att din arkitekt har ett 10-årigt ansvar. När ni har valt arkitekt kan det vara bra att be arkitekten skriva en uppdragsbekräftelse.

Hyra arkitekt i Göteborg för ett bra resultat

Priser och ansvar

I uppdragsbekräftelsen som arkitekten skriver ska det stå med vad som ska göras, hur lång tid det kommer att ta samt vilken form av ersättnings som ska användas. När ni ska hyra arkitekt i Göteborg kan ersättningen vara fast eller rörligt pris. Fördelen med fast pris är så klart att du från början vet vad arbetet kommer att kosta. Å andra sidan kan ett rörligt pris vara mer lönsamt eftersom det vid ett fast pris ofta läggs till några extra timmar för att gradera sig om arbetet dra ut på tiden.

Timpriset varierar mellan olika arkitekter men räkna med att det kostar minst 500 kr i timmen att anlita en arkitekt. Det kan låta mycket men råden, idéerna och allt materialet som ni får från arkitekten kan spara er mycket tid och pengar. Bara att få korrekta bygglovshandlingar är en stor fördel. Var öppna för förslag från arkitekten och ta vara på alla fördelarna med att jobba med ett proffs. Sitt ner i lugn och ro med er arkitekt för att få ett lyckat resultat.

Förverkliga drömmar tillsammans med er arkitekt

Oftast är bostaden den största investeringen som vi gör och det är i bostaden som vi tillbringar mycket tid. Ha därför inte för bråttom med att börja bygga utan satsa på att verkligen se över alla lösningen tillsammans med er arkitekt. Att arbeta tillsammans med arkitekten kommer vara som en resa där ni kommer få lära er mycket nytt och se saker med nya ögon. Passa på att hyra arkitekt i Göteborg för att förverkliga era drömmar.